Cadans

Handgemaakte kinderkledinglijn

Blog & fotografie: fotografiegaby - Kledij: CADANS

Jill vond de vrijheid en speelsheid van de kinderen er zo leuk in terugkomen.

Als fotograaf werk ik samen met Jill van CADANS. We hebben elkaar leren kennen tijdens de eerste Covid-golf. 

Via een goede gemeenschappelijke vriendin heb ik Jill's toffe kledinglijn ontdekt, ik was meteen verkocht en plaatste mijn eerste bestelling. Als moeder van twee kleine kinderen maakte ik regelmatig foto's van mijn zoontjes. Dit versterkte alleen maar wanneer ik met mijn gezin tijdens corona veel ging wandelen. Toen Jill wat foto's had voorbij zien komen van mijn jongens in haar kleertjes was ze onder de indruk van mijn fotografiestijl. 

Ze vond de vrijheid en speelsheid van de kinderen er zo leuk in terugkomen en dacht eraan om samen te werken. Zo zijn we na wat overleg vrij snel van start gegaan.

Er vinden minstens 2 fotoreportages plaats per jaar; één voor de lente- en zomercollectie en eentje voor de najaarscollectie. 


De fotoshoots vinden meestal plaats op natuurlijke locaties zoals bv. het Hemelspark in Kortessem, of zelfs gewoon in mijn eigen tuin. Ik vind het geweldig om foto's te maken van kinderen die zichzelf kunnen zijn en genieten van de natuurlijke omgeving. Ik geloof dat dit resulteert in prachtige en unieke foto's die de persoonlijkheid van de kinderen laten zien. In de herfst- en winterperiode zoeken we naar leuke binnen locaties met veel licht. Daglicht vind ik namelijk erg belangrijk voor mooie natuurlijke foto's.

Wanneer we op locatie zijn, geven we de kinderen de ruimte om zichzelf te zijn en zich te vermaken. We stellen ze soms een activiteit voor om hun aandacht te trekken of werken in een thema, maar het is niet de bedoeling dat ze geforceerd poseren voor de camera. Jill en ik willen juist dat ze zich ontspannen en plezier hebben, zodat de kindjes natuurlijk en spontaan in beeld komen.

Om ervoor te zorgen dat de kleding goed in beeld komt, probeer ik zoveel mogelijk rond de kinderen te fotograferen. Ik gebruik geen zoomlens maar juist een portretlens met een vast brandpunt en stel een groot diafragma in. Dit daagt me uit om in beweging te komen. Als je in beweging komt zie je veel meer en trek je je onderwerp dicht bij jou. Soms proberen we de kinderen wat af te leiden, zoals het aanbieden van een speeltje of het spelen van een spelletje. Maar ik zorg er altijd voor dat de kinderen de leiding blijven hebben en dat ze vrij kunnen bewegen. Het doel is om foto's te maken die de persoonlijkheid en het karakter van elk kind laten zien, terwijl ze de mooie kleding van CADANS dragen die zo speels in beeld komt.

Ik werk graag samen met Jill omdat we dezelfde visie delen qua fotografiestijl en dit altijd goed communiceert. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer leuke fotoreportages te kunnen organiseren.

Geniet mee van een uitgebreide mooiste selectie van al onze fotoshoots over de voorbije 3 jaar!

Datum publicatie: 19/04/2023 - Geschreven door Gaby-Fotografie Gaby