Mag'Gezien

Omdat iedere ondernemer telt

Intervieuw: HRMvoorKMO - Fotografie: Skyrise - Grafische opmaak: Fris-co

Gaby vereeuwigt het beeld dat je nooit meer wilt vergeten!

EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT MET EEN OOG VOOR MOOIE DINGEN, ZO KAN JE GABY CROUX HET BEST OMSCHRIJVEN. DE OMSCHRIJVING OP HAAR WEBSITE 'FOTOGRAFIE & DESIGN' VERWIJST NAAR HAAR BREDE WERKVELD. OFWEL LEGT ZE DE WERKELIJKHEID FOTOGRAFISCH VAST OF ZE CREËERT MET HAAR TEKENTALENT DE BEELDEN EN FEEËRIEKE TAFERELEN ZELF VANUIT HAAR RIJKE FANTASIE.


ZIJ IS ÉÉN VAN DE GETALENTEERDE FOTOGRAFEN DIE AL MEERDERE UITGAVES VAN MAG'GEZIEN HEEFT HELPEN ILLUSTREREN. MET DIT ARTIKEL WILLEN WE HAAR EN HAAR CREATIES EENS OP HET VOORPLAN ZETTEN WANT ZOALS ELKE FOTOGRAAF CIJFERT ZIJ ZICHZELF MEESTAL WEG! TEN ONRECHTE WANT HET IS MEDE MET HAAR FOTOMATERIAAL DAT MENIGE UITGAVES ECHTE 'BEWAAREXEMPLAREN' ZIJN GEWORDEN MET FOTO'S DIE NOG LANG DANKBAAR ZULLEN GEKOESTERD WORDEN.

MAG'GEZIEN: GABY, WIJ KENNEN JOU ALS EEN BIJZONDER GETALENTEERDE FOTOGRAFE VOOR ONS MAG'GEZIEN MAAR WELK SOORT FOTOGRAFIE HEEFT EIGENLIJK JE VOORKEUR?

GABY: Ik maak heel veel verschillende creaties en reportages. Het gaat van volledig zelf getekende illustraties zoals in de schoolkalender voor de KLOK-school tot foto's voor alle mogelijke gelegenheden. Denk daarbij aan fotoreportages rond zwangerschap, geboorte, gezin, kinderen, cakesmash tot communie allemaal in een liefst zo natuurlijk mogelijke omgeving. Ik wil de spontaniteit altijd tot zijn recht laten komen. Mijn specialiteit is wel 'new born' fotografie en aansluitend reportages door de tijd heen van gezinnen met kinderen. Daar heb ik mijn eigen stijl in ontwikkeld en ik maak daarbij soms dankbaar gebruik van de kinderkleding van CADANS van Jill Adams.

MAG'GEZIEN: HOE ZOU JE JE EIGEN STIJL HET BEST DEFINIËREN?

GABY: Het klinkt misschien wat banaal maar ik maak het liefst foto's vanuit het hart. Ik wil vooral geen commerciële trends of ideeën nalopen want dan moet je te veel opofferen en kan je de eigenheid van je fotopersonages eigenlijk helemaal niet vatten. Dat wordt op den duur heel saai en die foto's verdwijnen voorgoed in de figuurlijke oude doos. Voor mij geldt de puurheid en spontaniteit. Ik ga bijvoorbeeld de baby'tjes niet inwikkelen, maar ik ga ze juist heel natuurlijk in beeld brengen met vlotte kleertjes die veel meer persoonlijkheid karakteriseren. Ook bij mijn kinderfotografie zoek ik naar de beste interactie tussen de kinderen en de ouders. Ik laat ze spontaan met elkaar omgaan en zal geen dwingende poses opleggen. Op die manier krijg je echt net dat beeld dat je nooit meer wil vergeten.

MAG'GEZIEN: WAAR EN WANNEER IS JE INTERESSE OM PROFESSIONEEL FOTOGRAFE TE WORDEN ONTSTAAN?

GABY: Ik ben eigenlijk van zolang ik mij kan herinneren voortdurend met fotografie en tekenen bezig geweest. Zelfs als heel klein meisje was ik al voortdurend bezig om mijn Barbiepoppen en knuffelberen te fotograferen. 
Ik deed dat toen vooral met een toestel van mijn vader die trouwens ook voortdurend met een camera rondliep. 
Ik zal het dus wel van hem meegekregen hebben. Toen ik echter mijn eerste eigen volwaardige fototoestel kreeg van mijn dooppeter was het hek helemaal van de dam.

Later in het leven heb ik mij voortdurend bijgeschoold en vooral toen ik een moeilijke tijd had omdat het wat minder ging met de gezondheid van mijn zoontje heb ik heel veel gehad aan mijn kunstzinnige ontwikkeling. Daar vond ik vaak rust na moeilijke uitputtende dagen. Mijn echtgenoot nam dan 's avonds de zorg voor ons kindje over zodat ik mij kon ontspannen in mijn creatief werk. Zo ben ik ook terug beginnen tekenen en aquarellen en daar ga ik nu ook steeds verder in met nieuwe digitale technieken. Dankzij deze moderne digitale tekentechnieken kan ik heel mooie illustraties maken voor geboortekaarten, wenskaarten of klein drukwerk voor speciale gelegenheden.

MAG'GEZIEN: MET DE DIGITALISERING IS ER WEL VEEL CONCURRENTIE GEKOMEN VOOR PROFESSIONELE FOTOGRAFEN, WANT IEDEREEN KAN NU MET GOEDE TOESTELLEN OVERAL EN ALTIJD FOTO'S NEMEN, TOCH?

GABY: Dat is zeker zo, maar anderzijds zie je ook meteen wat een wereld van verschil er kan zijn tussen foto's die gewoon impulsief gemaakt worden en het beeld dat zorgvuldig is belicht en gekadreerd door een professioneel fotograaf. Dat zijn foto's die echte emoties en verbinding opwekken. Ik raad de mensen aan om eens door mijn portfolio te gaan op de website en eens naar mijn creaties te kijken. Ik vertrek altijd van een goed gesprek om aan te voelen wat de klant precies wil en daar ga ik mee aan de slag.

MAG'GEZIEN: HARTELIJK DANK VOOR JE MOOIE VERHAAL GABY EN WIJ HOPEN DAT JE ONS MAG'GEZIEN NOG VAAK MAG OPLUISTEREN MET JE PRACHTIGE BEELDEN ZODAT HET ALLEMAAL 'BEWAAREXEMPLAREN' MOGEN WORDEN!

Intervieuw: Marc Corijn HRMvoorKMO