Communies 2023

een kleine terugblik

Blog & fotografie: fotografiegaby

Het was zo mooi om te zien hoe ze zichzelf begonnen te zijn en met hun stralende glimlach de foto's tot leven brachten.

Ik kan niet geloven dat het communieseizoen alweer voorbij is! Wat een geweldige tijd was het, vol met mooie herinneringen en prachtige foto's. Als fotografe had ik het voorrecht om zowel Vito als Nora te fotograferen tijdens hun speciale dag. Ik wil jullie graag een kijkje achter de schermen geven en mijn ervaring delen.

Laten we beginnen met Vito. Zijn fotoshoot vond plaats in het skatepark waar hij regelmatig zijn skatetricks oefent. Ik moet zeggen, het was een uitdaging om hem te fotograferen, want hij was gekleed in zijn nette kleren voor zijn grote dag. Hij voelde zich een beetje ongemakkelijk voor de camera en lachte niet meteen. Maar weet je wat? Ik heb mijn uiterste best gedaan en het is me gelukt om die authentieke glimlach vast te leggen! 

Een groot deel daarvan was te danken aan zijn fantastische mama, die hem af en toe aan het lachen kon krijgen. Het was geweldig om te zien hoe ze samen plezier hadden en hoe die momenten van oprechte vreugde werden vastgelegd.

Ik had het geluk dat ik mijn creativiteit mocht gebruiken om Vito zijn bedankkaartjes te ontwerpen, want niet te vergeten is dit ook een deel van mijn werk; ontwerpen en illustreren! Met zijn goedkeuring kon ik zijn favoriete skatemotieven combineren met de foto's van de reportage, waardoor een uniek en persoonlijk bedankje ontstond. Het was geweldig om te horen dat Vito's familie en vrienden dol waren op de kaartjes. Het is altijd een extra speciaal gevoel als ik mijn fotografie kan combineren met andere creatieve elementen.

Laten we nu overgaan naar Nora. Haar fotoshoot vond plaats in het Hemelspark van Kortessem, waar op dat moment een overvloed aan wilde bloemen stond. Het was werkelijk een betoverende setting! In het begin waren zowel Nora als haar jongere zusje een beetje verlegen voor de camera, maar al snel ontpopten ze zich tot ware fotomodellen. Het was zo mooi om te zien hoe ze zichzelf begonnen te zijn en met hun stralende glimlach de foto's tot leven brachten. Nora's jongere zusje mocht ook af en toe mee op de foto, wat de sessie extra speciaal maakte. De liefde en de band tussen de zussen waren duidelijk zichtbaar en ik ben blij dat ik die intieme momenten heb kunnen vastleggen.

Terugkijkend op deze communiereportages voel ik me vooral dankbaar. Het was een eer om deel uit te maken van deze bijzondere momenten in het leven van Vito en Nora. Het was niet altijd gemakkelijk om hun ware ik naar voren te brengen, maar met geduld, creativiteit en een beetje hulp van mama en papa slaagde ik erin om toch leuke foto's te maken. Net dat is een van de redenen waarom ik zo van mijn werk houd - elke keer bijleren en kostbare herinneringen vastleggen en ze voor altijd bewaren.

Ik wil Vito, Nora en hun families bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld. Jullie hebben me de kans gegeven om jullie kinderen te laten stralen.

Datum publicatie: 21/06/2023 - Geschreven door Gaby-Fotografie Gaby